Probleme la frontiera poloneză

În Polonia e o agitație teribilă la granițe. Fermierii nu mai rezistă și s-au activat, protestând la graniță și blocând drumurile. N-o să vedeți pe nicăieri chestiunile acestea, dar consecințele le suportăm. Hai să vedeți care-i treaba:

Ucrainenii au profitat de ajutoarele date de țările UE și, sub umbrela „comerțului just de cereale” au inundat piața cu tot felul de produse agricole dubioase. Grâu, legume și chiar sfeclă(Atenție, că vă interesează!)  cultivate în apropierea Centralei de la Cernobîl, dar și alte produse din semințe modificate genetic, neconforme și neavizate pentru consum uman pe teritoriul UE. Unele dintre ele au atâta pesticid în ele încât sunt de-a dreptul otrăvitoare. 

Afluxul de produse dubioase din Ucraina a făcut ca prețul produselor agricole de la polonezi să scadă și fermierii să aibă probleme grave. Cel puțin la fel de grave precum problemele de sănătate ale celor care consumă produsele „ieftine” din Ucraina. Iată motivul pentru care s-a produs o adevărată blocadă mediatică în jurul acestui subiect care persistă de luni bune. 

Și-acum să vedeți de ce ne lovește și pe noi. Mai țineți minte știrea cu închiderea Fabricii de la Ludus? Inițial s-a spus că francezii o vor vinde producătorilor. Doar că n-a fost să fie, în ultima clipă au găsit doi investitori din București. Aflu că unul dintre cei doi, între altele, se ocupă de importul de ... zahăr din Ucraina! Înțelegeți așadar cum stau lucrurile. Deci TREBUIE să vă intereseze și să înțelegeți cauzele nervozității fermierilor polonezi!

Un produs Blogger.