Discursul ţarului

Atât de plictisitor a fost discursul lui Putin încât toată media se opinteşte să respingă(sau să minimizeze) punctele susţinute. Ceea ce trebuie să înţelegeţi e că:

1. Occidentalii(care mai au încă o brumă de minte) au înţepenit în momentul în care Putin a respins Tratatul START III. Era singura modalitate prin care SUA(deţinătoarea unei tehnologii nucleare învechite) putea să spere la egalizarea cumva a Rusiei. Nu încercaţi să mă contraziceţi deoarece tot ceea ce am spus are justificare. E o diferenţă de la cer la pământ între tehnologia nucleară ruseascăşi ceea ce pretind americanii că au.

2. Hotărârea Rusiei de a se dezvolta în jurul valorilor tradiţionale - care presupun, între altele, frica de Dumnezeu, familia ca centru al societăţii şi ţara ca univers al naţiunii - are puternice reverberaţii în publicul occidental, chiar dacă occidentalii, ca victime ale spălării pe creier, nu înţeleg în totalitate mesajul. Această parte este, probabil, cea mai cenzurată bucată din discursul lui Putin. Nu de alta, dar prezintă atât de bine Occidentul în murdăria sa încât s-ar putea să trezească moluştele de-acolo.

3. Esenţială în discurs a fost dimensiunea economică şi de dezvoltare a Rusiei. Nu doar că Rusia nu a fost îngenuncheată, dar a găsit resursele şi partenerii stabili cu care va merge mai departe. Ce nu vor să recunoască occidentalii este faptul că în prezent Rusia este TOTAL DE-DOLARIZATĂ şi DE-EUROIZATĂ, iar economia îi funcţionează din plin. Mai mult, Rusia de-dolarizează şi partenerii săi deoarece cei care intră în afaceri cu Rusia trebuie să utilizeze rubla ca monedă. De aici rezultă întregi circuite financiare care sunt dizlocate din Occident şi care contribuie la dezastrul pe care-l vedem dincoace de cortină. Elementul esenţial al acestei axe a fost: „Noi nu am tipărit bani, toată creşeterea am făcut-o pe baze solide”. Cine are creier înţelege!

4. (Acest punct e de fapt e un sub punct al celui anterior, dar datorită importanţei l-am separat.) Piaţa internă e arma pe care-o scoate Rusia la atac. E vorba despre largi investiţii în infrastructură, în decontaminarea zonelor poluate, în îmbunătăţirea sistemului logistic intern s.a.m.d. Conectarea întregii Rusii la gaze e un proiect ambiţios care va prinde aripi anul acesta. Şi, atenţie!, va înghiţi o parte importantă a producţiei de gaze. În Rusia(ca şi în China, de altfel) piaţa internă e elementul care poate amplifica de câteva ori dezvoltarea economică. Mai mult, Putin deschide posibilitatea unor profituri fabuloase din investiţia în Rusia, iar cei cărora li s-a adresat sunt oamenii de afaceri ruşi cărora „li se dă de lucru”.

5. Nu în ultimul rând, discursul lui Putin a trasat o linie clară de demarcaţie. Ce a spus cu adevărat este că „nu mai există nicio cale de negociere, nu mai există nicio formulă de împăcare. Drumurile noastre sunt atât de diferite încât numai din confruntarea directă se va putea decide cine are dreptate”. Iar aici, credeţi-mă că multora le-a îngheţat sângele în vene. 

Da, a fost plictisitor discursul lui Putin la televiziunile româneşti. Cum altfel să fie? De fapt discursul lui Putin, în România s-a derulat pe mute în timp ce din studio comentau aceiaşi propagandişti neaveniţi pe care-i ştie toată lumea. Cum să nu te plictiseşti?

Am lăsat pentru final cheia de boltă a discursului: „Cu cât mai multe arme trimit împotriva noastră, cu atât mai departe trebuie să-i îndepărtăm de graniţele noastre!”. Gândiţi-vă bine la asta şi la consecinţele sale!

Un produs Blogger.