Front update 20.02.2023

Rușii au cucerit poziții cheie care-i ajută să blocheze definitiv Artemivsk-ul. Astfel, în Chasiv Yar au cucerit pozițiile înalte ale așezării, de unde pot mătura întreaga împrejurime. Efectul? Peste 1500 de ucraineni au părăsit Paraskovieva din cauza lipsei munițiilor. Un semnal referitor la viitoarea retragere a fost dat de Zelenskyi care a spus că „Bahmutul va fi apărat, dar nu cu orice preț.”

De asemenea, e o situație bună și în Slaviansk, unde rușii au drumul deschis, dar nu se grăbesc înainte de a cuceri Artemivsk. 

Aici se opresc veștile bune pentru ruși. Din păcate pentru ei, au avut un nou eșec în Ugledar, unde, dn nou, au fost respinși cu pirderi destul de mari. De aceea au schimbat tactica, repunând în funcțiune TOS-1A, armă care n-a mai fost folosită de la cucerirea Mariupolului. Marea problemă a rușilor este că nu utilizează deloc aviația, ceea ce îi obligă să ducă pe câmpul de luptă forțe mai mari de până la 5 ori! 

De partea cealaltă, ucrainenii au transferat forțe suplimentare în zonele de conflict cu rușii, în special pe axa Svatovo-Kremina, acolo unde rușii avuseseră câteva succese majore. Problema e că rușii, ca atacatori, sunt net mai puțini decât ucrainenii, ceea ce e un nonsens, cunoscut fiind că în atac ai nevoie de forțe superioare celor care se apără. 

Alaltăieri a mai mai avut loc o acțiune demnă de menționat: ucrainenii au încercat să debarce pe malul sâng al Niprului în zona orașului Stanislav. Mai multe bărci rapide de-ale forțelor speciale britanice au transportat militari de elită ucraineni care doreau deschiderea unui front de diversiune acolo. Rușii au identificat tentativa și i-au eliminat pe ucraineni, iar ca metodă de retorsiune au început bombardarea așezărilor militare strategice ale ucrainenilor.

Cea mai recentă întâmplare este vizita neașteptată a lui Biden la Kiev pentru a stabili detaliile viitorului pachet de ajutoare militară și, cel mai probabil, pentru stabilirea finală a ofensivei armatei ucrainene pregătită pentru această primăvară

Un produs Blogger.