Front update 15.02.2023

 * Rușii au reușit să spargă și a doua linie de apărare a ucrainenilor, instalându-se în periferia Harkovului. Într-o operațiune fulger au reușit să cucerească nu mai puțin de 23 de localități. Zona este una intens disputată, de la începutul conflictului.

* Prigojin declară că Artemivsk(Bahmut) va fi cucerit total în martie sau aprilie din cauza forței disproporționate pe care Kiev-ul o tot împinge acolo. Sunt trei motive -spune el în același interviu - pentru care Kievul „investește” atâția morți în Artemivsk:

- primul e de ordin strategic deoarece este esențial unei linii de apărare de 70km;

- cel de-al doilea e de ordin moral, deoarece picarea Artemivsk ar prăbuși moralul soldaților ucraineni;

- cel de-al treilea e de ordin politico-propagandistic deoarece ucrainenii spun că Artemivsk-ul e Stalingrad-ul rușilor, chestiune absolut falsă dacă ne luăm după numărul redus al forțelor implicate în asaltul și cucerirea duo-ului Soledat-Artemivsk.

* Declarațiile lui Prigojin pot fi considerate înșelătoare deoarece similar a procedat și a capturarea Soledarului, declarând că luptă din greu cu armata Ucrainei.  De fapt e simplu deintuit ceea ce urmărește: creșterea respectului pentru Wagner în societatea rusă și, automat, angajamente mai mari. 

Vă spun asta deoarece, din informațiile pe care le am din zona ucraineană, AFU a început, discret, să retragă unități din Bahmut. Există o probabilitate destul de mare ca Bahmmutul să redevină rus, acesta fiind și motivul pentru care de azi mă refer la el cu numele în rusă, anume Artemivsk.

* SUA a anunțat Ucraina că nu au suficiente rachete cu rază lungă de acțiune astfel încât nu le vor mai livra livra, așa cum promiseseră..

Un produs Blogger.