Front update 16.02.2023

Front update:


* Așa cum spuneam ieri, ucrainenii au început retragerea din Artemivsk. Probabil e o chestiune de zile până când orașul va cădea. Aproximativ 5000 de luptători au fost mutați din Artemivsk în Lîman deoarece ofensiva rusă se anunță extrem de puternică. Lîmanul se va dovedi o piatră tare pentru ruși deoarece acolo se află peste 25000 de soldați ai AFU.  

* S-a prăbușit frontul Svatovo-Kremina, ucrainenii retrăgându-se haotic. Astfel, extrem de mulți soldați ucraineni au picat în mâna rușilor, numeroase clipuri video demonstrând capturile masive. Regruparea va fi în periferia Lîmanului. Rușii continuă să preseze, motivați de pățania parașutiștilor care s-au trezit în inferioritate în Torske. 

*  Frontul din Ugledar nu a suferit mari modificări, dar se văd clar consolidări ale poziției rușilor. Cel mai probabil vom vedea și aici o ofensivă masivă, eșecul anterior cerând răzbunare.

*  În Kupiansk rușii se află la 7 km de localitate, iar ucrainenii, în disperare de cauză, au mobilizat inclusiv oamenii de peste 60 de ani. De fapt aici a sunat puternic semnalul de alarmă deoarece înaintarea rușilor a fost neașteptată. 

Ca o idee generală, constatăm un alt tip de ofensivă rusească: extrem de calmă și calculată. Cred că următoarele zile vor fi extrem de „explozive”.


Un produs Blogger.