Disonanţii polonezi

Polonezii sunt la nivel oficial într-o disonanță cognitivă. Ieri s-au inflamat deoarece, vezi Doamne!, i-ar fi penetrat rușii, iar azi nu știu pe unde să mai scoată cămașa. Problema e că americanii, prin moș Biden, au transmis decizia, anume că rachetele ălea nu erau rusești. Ceea ce știau și polonezii, dar se jucau de-a Rusia. OK, dacă nu sunt rusești atunci ce pot fi? Ucrainene? Doamne ferește! Noi știm că-s ucrainene și, mai mult, deja se știe că au fost „programate” cu bună știință să ajungă în Polonia. De ce? Ca să atragă NATO în conflict. Dacă vreți, din același motiv pentru care își masau trupele din sud care atacau flota rusă cu spatele la granița românească. Și, dacă tot vreți să insist, din același motiv pentru care au prăbușit MIG-ul și elicopterul de pe teritoriul țării noastre: ca să arate spre ruși și să ne atragă în război!


Ideea e că întregii societăți poloneze i s-a luat de ucraineni ca de mere acre. Nu mai fac față infracționalității crescute. S-au săturat de cenzură și de „frăția” forțată. Mai mult, cei mai radicali spun cu voce tare că Polonia trebuie să-și urmărească interesul, anume să ia teritoriile care i-au aparținut. Asta în timp ce politicul îi bate pe gură.

Ei bine, cum credeți că reacționează polonezul de rând la informația că ucrainenii au trimis voit spre ei niscaiva rachete ca să facă un „steag fals”? Vedeți, de aceea e oablă pentru cei de la manete. Așa că politicienii spun că într-adevăr, au fost niște rachete, dar de origine necunoscută. :)


Un produs Blogger.