Din nou Masha, cu ceva mai multe detalii
Din comentariile de la postarea anterioară bag seama că propaganda face ravagii chiar și printre unii cititori de-ai mei.Oamenii au certitudini că Masha Amini chiar a fost omorâtă de poliție, de parcă ar fi fost acolo. Hai să vedem cum stau treburile, poate, cine știe?, mai reușesc să-i iluminez pe unii.
- Masha Amini a avut încă de mică probleme de sănătate. La opt ani i-a fost detectată o tumoră cerebrală. I s-a făcut o operație pentru eliminarea tumorii (da, acolo, „la înapoiații ăia”, se fac operații de o complexitate uluitoare!) în urma căreia a rămas cu o insuficiență hormonală și cerebrală. Citez din raportul celor de la Medicină Legală: „Amini a suferit o intervenție chirurgicală la craniofaringom la vârsta de opt ani, ceea ce a dus la tulburări la nivelul hipotalamusului și glandei pituitare. Tânăra era dependentă de hidrocortizon, levotiroxină și desmopresină”;
- Scanările CT ale creierului și plămânilor, efectuate cu ocazia autopsiei, nu au evidențiat că moartea ar fi fost cauzată devreo lovitură la cap sau la organele vitale.
- Cel mai probabil moartea a survenit ca efect a unei scăderi bruște a tensiunii. Din cauza lipsei unei resuscitări eficiente a suferit mai întâi o moarte cerebrală urmată de un stop cardiac.
- Manifestațiile cauzate de moartea Mashei Amini au fost inițial manipulări ordinare, de aceea autoritățile au căutat să fie cât se poate de transparente. Ulterior, manifestațiile și-au pierdut din vigoare. Mai mult, la Teheran a dost organizată o manifestație pro-hijab de peste 1 milion de oameni!
Putem spune că, în cazul morții respectivei femei, aceasta este varianta oficialilor iranieni pe care n-ar trebui să-i credem. OK, și-atunci pe cine să credem? Să-i credem pe boții americani care generează „la automat” postării pe rețelele sociale. Poate însă că ar fi cazul să știm câteva chestii despre Iran. Asta ca să ne facem puțină idee despre regimul care e acolo.
- Actualul regim a fost stabilit în urma Revoluției Islamice din 1979, revoltă care a eliminat probabil cel mai corupt personaj al lumii, Șahul Iranului. Individul și-a găsit refugiul la americani care l-au apărat chiar cu riscul de a-și pierde întreg personalul diplomatic(arestat acolo).
- Singura deosebire dintre regimul iranian și o democrație autentică ține de faptul că autoritatea religioasă are drept de veto în cazul unor legi adoptate. În rest nu se amestecă nimeni în treburile politice, economice s.a.m.d.
- Corpul Gărzii Revoluţionare Islamice - organizația paramilitară despre care Occidentul spune că ar fi una care terorizează populația este de fapt una dintre cele mai iubite organizații. Moartea lui Qasem Soleimani, șeful diviziei Quds din cadrul Gărzii Revoluționare, a fost un eveniment care i-a scos pe iranieni în stradă;
- Alegerile în Iran sunt cât se poate de serioase, iar cei care cer votul se confruntă pe probleme serioase; de obicei politicienii iranieni sunt extrem de modești. Mahmud Ahmadinejad, ales președinte în 2005 și 2009, a avut un ultim mandat dificil deoarece a fost acuzat de fraudarea alegerilor. În 2009, timp de mai bine de șapte luni s-a confruntat cu proteste masive la care poliția doar a asigurat ordinea. Încă un amănunt: Ahmadinejad, după ce-a fost primar al Teheranului și președinte al țării, o bună perioadă de timp s-a retras în munți unde a fost ... păstor;
- În ciuda acuzațiilor aberante referitoare la regimul iranian, acolo nu există decât o singură problemă majoră care-ți face viața grea: acuzația de trădare.
Deschideți bine ochii înainte de a-i asculta pe americani. Și, dacă vreți un contact direct, n-ar strica să faceți o vizită acolo. Veți rămâne surprinși de căldura oamenilor și, cu siguranță, vă veți schimba radical optica. De costat vă va costa mai mult transportul, în rest deplasarea pe acolo, cazarea și mesele sunt de-a dreptul insignifiante.