Nu doar podul Crimeei, ci şi Turkish Stream!

La ședința Consiliului de Securitate al Rusiei, Putin a făcut o radiografie a activităților teroriste ale statului ucrainean: 


Dovezile primite de la experți, precum și informațiile operaționale, indică faptul că explozia din 8 octombrie a fost un act de terorism, un atac vizând civilii și distrugerea infrastructurii vitale ruse. Este evident că garanții, organizatorii și executanții atacului sunt serviciile speciale ucrainene. Kievul folosește de multă vreme teroarea ca politică de stat. După cum se cunoaște, au existat omucideri de persoane publice, jurnaliști, oameni de știință, atât în   Ucraina, cât și în Rusia. Sau bombardarea teroristă a orașelor din Donbass, care continuă de peste 8 ani. Și acte de terorism nuclear – mă refer la atacurile cu rachete și artilerie asupra centralei nucleare Zaporija. Au existat multe alte tentative de asasinat și tentative de infracțiuni similare împotriva infrastructurii de transport, a energiei electrice și a gazelor din țara noastră, inclusiv o încercare de aruncare în aer a uneia dintre secțiunile conductei de gaze naturale Turkish Stream. Toate acestea sunt dovedite cu probe obiective, inclusiv prin mărturiile autorilor arestați la momentul tentativelor teroriste”.


Tentativa teroristă asupra Turkish Stream era puțin cunoscută, mai mult a circulat ca un zvon. Se vorbea că rușii au reușit să intercepteze un vapor ucrainean și că ar avea dovezi, dar până acum nu s-a spus nimic oficial. În principal, știrea e interesantă pentru omul cu fundul în două luntre, Erdogan. Fără Turkish Stream îi pică o grămadă din businessul de bișnițar de gaze, ca să nu mai vorbesc că ar avea grave probleme interne întrucât industria turcească se sprijină masiv pe gazele rusești. Și uite-așa o să vedeți cum va scădea entuziasmul turcesc pentru alimentarea cu arme a Ucrainei.

Un produs Blogger.