Hidroelectrica face politica Maiei Sandu

Hidroelectrica s-a apucat de politică. Din gâtul palmei, compania românească a hotărât să livreze Republicii Moldova energie la prețuri cu 20% mai mici decât cele tarifate propriilor abonați. Asta e o bătaie de joc! Se vede de la o poștă că întreaga operațiune este una de susținere a Maiei Sandu. Mă întreb însă ce oportunitate de business a fost întrezărită în acest contract? N-am auzit proteste din partea vreunui reprezentat de-al statului și nici din partea celuilalt acționar vocal al Hidroelectrica, anume Fondul Proprietatea. Să fie iar o operațiune dictată de Ambasada SUA?


Mă întreb, totuși, cum se simt abonații Hidroelectrica - oameni care, prin intermediul statului, sunt și un fel de acționari ai companiei - văzând că sunt obligați să plătească tarife mai mari decât prețurile pe care compania le percepe la export? E o întrebare. Oare va răspunde cineva???


P.S. Virgil Popescu s-a apucat din nou să manipuleze spunând că un client al Hidroelectrica ar plăti mai puțin cu 200 lei/MWh decât prețul de export al energiei. Minte ca un ticălos! Prețul plătit de un abonat al Hidroelectrica se situează între 0.68919 lei/Kwh și o,77213 lei/KWh, așa cum reiese limpede din tariful publicat chiar pe site-ul producătorului: https://cdn.hidroelectrica.ro/cdn/furnizare/01_07/oferta_casnic_01.07.2022.pdf (ultima coloană conține prețul final!).

Un produs Blogger.