Era turbulenţelor

Nu prea am timp azi. Sunt însă momente importante ale unui meci în care se luptă două puteri colosale. Atenție: nu e vorba de Rusia vs SUA, ci de ceva mai mult de-atât.

Întreaga luptă se dă pe tărâm financiar. Pentru început s-a amenințat cu sacrificarea Credit Suisse, dar pare că n-a reușit lovitura, astfel încât tabăra „devoratorilor” urmează să pună pe butuci și Societe Generale. Momentan ceea ce spun pare o nebunie absolută, dar credeți-mă că nu e. Efectiv demenții lumii încep să se bată între ei cu băncile încercând să-și găurească unii altora coșmeliile. Începe nebunia absolută.

Ceea ce scufundă Credit Suisse e portofoliul absolut aberant de produse derivate. Mă rog, asta se știa de ceva vreme. La fel cum se știe la fiecare bancă din căruța financiară a lumii actuale. 


Pentru a scufunda o bancă nu e necesară dezvăluirea unor informații confidențiale. Doar studierea bilanțurilor lor, care-s publice și  care, în orice lume normală, le-ar teleporta direct în mormânt. De ce se scufundă la comandă? Simplu: pentru că atunci nu li se mai acordă protecția, adică accesul la izvorul nesecat al Băncii Centrale care produce totul din nimic.

Un produs Blogger.