Front Update - 19.07.2023

Rușii și-au păstrat direcția de atac dinspre est, concentrându-se pe linia amintită. Au cucerit gara Movceanove stabilindu-se la nordul Kupiansk-ului. Este previzibi un atac pe flancuri. Doar că ținta este Harkovul, astfel încât sunt de așteptat lupte teribile acolo. Strategia rusească este deosebit de inteligentă deoarece ucrainenii sunt concentrați pe zona de sud, unde au imobilizat arme, muniție și trupe. Astfel, zona de est a rămas fără apărare, numai bună de nivelat cu buldozerul rusesc.

În sud s-au efectuat mișcări și mai ample. În timp ce AFU tot încearcă să atingă prima linie de apărare, Rusia a început bombardamentele masive asupra Odesei. Conform unui comunicat al Ministerului rus de Externe, terminarea înțelegerii referitoare la cereale face ca orice navă care se îndreaptă spre Odesa să fie considerată navă aliată a Ucrainei, MAE rus avertizând că va fi scufundată. Ucrainenii spun că au modificat deja ruta cerealelor utilizând ... apele naționale românești. Desigur, slugoiul Plăvan și-a dat acceptul fără să crâcnească. 

Ideea e că Rusia a bombardat extrem de intens zona. Portul Cernomorskaia a fost una dintre țintele principale, distrugându-se depozite militare și de cereale, nave și alte obiective strategice. În premieră, pe lângă Kh-22 și Kalibr, rușii au atacat cu puţin-cunoscutele rachete Oniks, extrem de eficiente. Cu o viteză de 2.5 Mach și cu o traiectorie imprevizibilă, Oniks-urile își îndeplinesc extrem perfect misiunea, lovind ţintele fără milă şi nedând nicio şansă antiaerienei ucrainene. Amintesc doar că nu pot fi bruiate și sunt adaptabile oricărui scenariu de lansare(mare, submarin, uscat, etc.). De asemenea, Rusia a atacat și cu noile drone kamikaze Lancet, dotate cu un dispozitiv de lansare inovativ, multi-dronă. Probabil vă voi povesti despre asta într-un episod separat. 

Bombardamente au fost desfășurate inclusiv în Zaporoja, Herson și chiar la Kiev. Țintele principale ale rușilor sunt cazarmele cu mercenari și depozitele de arme și muniție. 

Ca idee, întreaga ofensivă ucraineană s-a cam fleoșcăit, motiv numai bun pentru clovnul de la Kiev să mai ceară niște armament și niște bani. Cu siguranță va primi deoarece războiul acesta e o chestiune existențială atât pentru ruși cât și pentru NATO&SUA. Însă, cu cât mai mult bagă în Ucraina, cu atât mai dezastruos pentru Occident va fi deznodământul.

Un produs Blogger.