Front update 07.07.2023

Pe flancul stâng al frontului din Zaporoja, ucrainenii au avut o nouă tentativă de a sparge apărarea rusă. Din nou rușii i-au atras într-o capcană reușind să anihileze un întreg batalion. În premieră ucrainenii au atacat folosind un tanc englezesc Challenger 2 și alte tancuri vestice de nou generație. Însă nu le-au purtat noroc.

Tot în Zaporoja s-a înregistrat o explozie foarte puternică în zona ucraineană. Nu se știe exact dacă e vorba de stație de carburanți sau depozit de arme și, de asemenea, nu e clar dacă a fost distrus(ă) prin bombardare sau printr-un sabotaj.

În Artemovsk/Bahmut, rușii controlează în continuare Klivchișca, dar, suplimentar, au lovit nemilos pozițiile AFU cu ajutorul aviației care i-a căptușit cu bombe FAB-500. 

Ucraina a încercat și-n est, în sectorul Svatove-Kremina un atac masiv, din patru direcții(!!!). Ieri rușii reușiseră să înainteze spre Nevske, dar Brigada Motorizată 66 a AFU i-a făcut să se retragă tactic pe linia Krasnoricenske-Kremina, beneficiind acolo de poziții propice din care au luat la țintă soldații AFU. 

La sud, în zona Tors'ke, ucrainenii au avut intenția să taie aprovizionarea rușilor printr-o infiltrare masivă și ocuparea unei bucăți de autostradă. La Dibrova, parașutiștii de elită ai Brigăzii 95 de infanterie aeriană au avut o tentativă de a ataca fortărețele rusești din sud. 

În toate atacurile s-a înregistrat un eșec pe linie. Sunt pline rețelele sociale și canalele rusești cu filmulețe referitoare la capturarea întregii Brigăzi 95, dar și cu vehiculele avariate din pădurea de lângă Kremina. 

Ceea ce este interesant e că rușii au parte de din ce în ce mai multe capturi de armament puțin deteriorat sau impact pe care-l predau în spatele frontului pentru cercetare. Un inginer din industria de apărare care mai intervine pe diverse canale rusești mărturisea că niciodată Rusia nu a avut atâta material pentru „reverse engineering”. Nu doar că echipele specializate lucrează la turație maximă, dar se fac și angajări masive de personal pentru a acoperi nevoia de R&D bazându-se pe secrete militare occidentale la care nici nu visau să ajungă. 

Din punct de vedere al tonusului, remarcăm un calm extrem de clar al armatei rusești față de o dezorganizare și nemulțumire crescândă a armatei ucrainene. Nesupunerea, dezertarea și chiar atacarea superiorilor se accentuează în rândurile AFU. La fel și populația e din ce în ce mai nemulțumită, în ciuda propagandei demente făcute de guvern. Este foarte posibil să vedem o implozie a Ucrainei, model pe care și l-ar dori rușii deoarece până acum au evitat să lichideze conducerea superioară a țării, chiar dacă nu era mare lucru. O lichidare însă de către popor a conducerii corupte și criminale ar fi, probabil, cea mai amară răzbunare pe care și-ar asigura-o rușii. Iar Occidentul nu prea ar mai avea pe unde să scoată cămașa.

Un produs Blogger.