Front update 09.07.2023

Nu-i mare lucru, dar avem chestiuni adiționale importante.

În Bahmut rușii i-au îndepărtat definitiv pe ucraineni de zonele cucerite, inclusiv pozițiile de pe dealul din Klivchișca. Acum ucrainenii încearcă să atace prin zona de nord a satului, dar rezultatele sunt incere. Atacurile au loc cu formațiuni kamikaze mici, care sunt eliminate.

Pe frontul din Zaporijia, targetul AFU este orașul Tokmak, considerat „poarta Melitopolului”. Doar că, până să ajungă acolo ar trebui să depășească cele trei linii de apărare ale rușilor. Ideea e că ucrainenii nu au reușit nici măcar să depășească zona gri, unde PR-ul lor se tot excită când se ocupă poziții minore, pentru ca apoi izgonirile să le treacă sub tăcere. Cam asta se întâmplă cu satul Robotîne, perpetuu „cucerit” de ucrainenii care-și găsesc acolo veșnicia. 

Privind retrospectiv, constatăm că NATO a pus la cale o contraofensivă de-a dreptul suicidală pentru Ucraina, iar capul statului ucrainean știe asta. Pe scurt, se cunoaște adversitatea armatei ruse în ceea ce privește pierderile umane. De aceea se forțează cu corpuri mici de armată care atacă din direcții diferite diverse zone. Armata rusă se retrage tactic, pentru ca apoi, la acumularea de resurse umane și tehnice în zona „cucerită” să declanșeze focul, „topind” absolut tot ce se găsește acolo. Cam asta e situația satului Robotîne. Întrebarea e de ce ar face cineva așa ceva? Țineți-vă bine că vă și spun: occidentalii consideră că în acest fel golesc magaziile de muniție ale rușilor, care vor rămâne „pe gol” și astfel vor ceda poziții. E aceeași tactică dementă de „înecare a mitralierelor”, Occidentul confundându-și propriile vulnerabilități cu cele ale rușilor. 

De partea cealaltă, rușii nu mai slăbesc niciun pic Ucraina. Și-au îmbunătățit teribil capacitatea de colectare de informații și, în momentul în care are loc o întâlnire de-a „reprezentanților străini” se trimite și-o misivă explozivă din partea Moscovei. Chestiunea de-a dreptul interesantă este că în armata Ucrainei nu mai există încredere în echipamentul occidental, considerat uzat moral și foarte scump. Ca să înțelegeți disperarea, după eșecul sistemelor antiaeriene occidentale, AFU a scos de la naftalină sistemul S-125. Nu, n-ați auzit nimic despre el deoarece era considerat depășit tehnic încă din vremea sovietică, fiind scos din uz în anii 80, dar păstrat în depozitele de armament. După minunile „Patriot”, „Iris” s.a.m.d. ucrainenii au ajuns la concluzia că tehnica sovietică e mai practică!

Un produs Blogger.