marți, 22 iulie 2025

Adevăratele efecte ale canabisului


Sunt ferm convins că ați auzit despre utilizarea medicală a canabisului, doar peste tot vezi informații la marginea conspirației despre cât de bun este și cum ne interzic autoritățile accesul la această minune a naturii. Dacă veți căuta veți găsi nenumărate mărturii. Și, dacă țineți minte, la un moment dat s-a pus problema să se autorizeze și în România „consumul de cannabis în scop medical”. 

În general când vezi că în jurul subiectului se învârt toate păduchelnițele sorosiste e bine să fii circumspect. Iar în cazul de față, toată tefelimea urlă după „libertate”. Ei bine, iată că acum putem înțelege și care e miza întregului aparat neocomunist care susține zgomotos legalizarea drogurilor. 

Un studiu recent și riguros, efectuat pe un număr 5115 persoane care consumă cannabis, desfășurat pe parcursul a 5 ani, a revelat că utilizarea repetată a marijuanei a fost legată de modificări ale codului epigenetic, adică a sistemului care controlează ce gene sunt activate sau dezactivate; mai pe șleau spus, deteriorarea „panoului  de control” al corpului subiectului respectiv.

Interesant e că markerul genetic apărut la consumatorii de cannabis este unul similar celui găsit la fumători, ceea ce probabil nu ar trebui să ne mire. Alte gene afectate sunt cele legate de îmbătrânire, creșterea celulară, infecții sau chiar afecțiuni mintale. În special ultima chestie mi se pare extrem de relevantă, mai ales în condițiile în care, se vede limpede, că nu ai ce discuție rațională să duci cu un tefeleu.

Studiul este devastator deoarece arată o cu totul altă imagine decât cea de „substanță recreativă”, așa cum este marketată marijuana acum. Pentru mai multe informații, aveți aici link-ul către studiu din revista Nature

4 comentarii:

  1. Care "NATURE" Nea Dane ? Aia care zicea ca pangolinul a muscat porcul si a mutat COVIDUL de a devenit mortal? Culmea e ca deabia acum la 200 de ani de folosire continua a apucat NATURE sa ne spulbere si noua sperantele ca vom putea accepta anularea alegerilor si numirea a 2 retardati ca sefi de stat...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ha! Ai căzut în plasa revistelor ştiințifice oficiale. Crezi că acolo s-ar publica efectele de eliberare emoțională şi expansiune a conştiinței? Science şi Nature sunt cele mai creditate reviste "ştiințifice", ca şi premiul Nobel. Ți-o spun din postura de Cercetător Ştiințific, care şi-a clădit CV-ul fiind obligat să publice în reviste creditate ISI, ca să avanseze în carieră. Cânepa conține în mod natural THC şi CBD. THC dă efectele euforizante, de expansiune a conştiinței şi vindecare a cancerului, fără dependență, ceea ce e foarte periculos pentru industria farmaceutică. De aceea caută să-l scoată din toate produsele comerciale şi să lase doar CBD. În plus, uleiul de cânepă conține proporția ideală pt om de Omega3+Omega6+Omega9. Despre proporțiile armonice determinate la nivelul frecvențelor vindecătoare s-a pronunțat Tesla. Ca fizician am fost frapat că NU se învață despre descoperirile lui Tesla nici în Facultatea de fizică. Tot ce s-a acceptat oficial a fost să se denumească Tesla o unitate de câmp magnetic. Istoria fizicii iar nu se face la facultatea de specialitate. Sunt prea multe de ocultat, iar istoria ar fi "plină" de găuri. Aşa că se face teorie din greu, teorie din care nu rămâne mare lucru după absolvire. Şi tu citezi din reviste de "prestigiu". Ha!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cânepa este cunoscută de bunicii și strămoșii noștri din vremuri imemoriale – n-a fost doar o plantă, ci o parte din cultura și traiul lor de zi cu zi. Totuși, să fim sinceri: nu se fuma prea des, mai degrabă se țesea.
    Azi însă, lucrurile au evoluat: consumul de THC (substanța psihoactivă din cannabis) are implicații interesante, inclusiv la nivel epigenetic – adică poate influența modul în care genele tale sunt activate sau dezactivate, fără să le modifice direct structura. Cu alte cuvinte, poate lăsa urme în "softul" tău biologic.

    Și aici vine partea tricky: dacă te obișnuiești să râzi, să te relaxezi și să simți că viața e zen doar cu THC... atunci, când renunți, s-ar putea să nu-ți mai amintești cum era să fii fericit fără el. Se instalează un fel de "uitare emoțională", iar chimia creierului pare să-ți ceară înapoi artificiul care o făcea să zburde.
    Un fenomen similar apare și la alcoolici: când nu mai au paharul în mână, nu doar că le lipsește veselia, dar devin tensionați, iritabili, și – din păcate – unii pot ajunge să-și verse frustrarea pe cei dragi.

    Așadar, nu e despre morală, ci despre mecanisme biologice și emoționale care pot duce la dependențe greu de dezlegat. Cu blândețe și înțelegere, e important să vorbim deschis despre aceste lucruri – fără demonizare, dar nici cu ochii închiși.

    Unii oameni din generația digitală (așa-zișii „tefeliști”) par să aibă nevoie constantă de stimuli – muzică, ecrane, like-uri, notificări, poate și puțin THC – ca să simtă că sunt „pe vibe”. Fără ele, parcă li se taie curentul la sistemul de bucurie. Dar nu e vina lor complet – creierele noastre, mai ales cele crescute în era dopaminei instant, ajung să se obișnuiască cu „shot-uri” rapide de satisfacție. Când nu mai vin, liniștea pare plictiseală, iar calmul – un fel de gol existențial.

    Vestea bună? Se poate învăța bucuria fără stimuli externi. E nevoie doar de timp, răbdare și poate niște glume bune care n-au legătură cu TikTok.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu pot comenta pe Telegram, fiindca nu am primit acces. Dar va scriu aici parerea mea.

    O carte cu multe studii facute de-a lungul timpului pe cannabis o gasiti aici:
    https://z-library.sk/book/2384425/9c02a6/handbook-of-cannabis.html

    Din pacate, ati cazut in capcana studiilor manipulate. In general, un tratament medical intins pe termen scurt si mediu nu da dependenta. Mai nou, CBD de calitate farmaceutica este folosit la tratamentul cancerului, in aditie cu Fenbendazol si Curcuma (extract de turmeric), iar tratamentul alternativ al cancerului ii deranjeaza grozav pe capetele patrate ale obiectivului de depopulare globala, care imping acum ''vaccinul'' ''ARN-MESAGER'' pentru cancer. Ei trebuie sa interzica si elimine toate tratamentele alternative pentru cancer, ianinte de a forta vaccinul pentru cancer cu ARN-Mesager. Tipic criminalilor, exact ca-n plandemie, cand au interzis hidroxiclorochina si au eliminat acest tratament eficient pana si in Romania, denumit Plaquenilsi utilizat cu succes in primele luni ale otravirii populatiei cu radiatii electromagnetice de la nou instalatele turnuri 5G.

    Cititi articolul dr John Ioannidis despre manipularea studiilor ''stiintifice'' din zilele noastre: ''Why Most Published Research Findings Are False ~ John P. A. Ioannidis''.

    https://dspace.mit.edu/bitstream/handle/1721.1/58674/9-63-fall-2005/contents/readings/ioannidis.pdf

    Ioannidis a fost unul dintre criticii abordarilor pseudo-stiintifice ale plandemiei criminale 2020-2023. Despre el, aici: https://profiles.stanford.edu/john-ioannidis

    RăspundețiȘtergere