Doar că ne lovește realitatea! Anul trecut România a plătit către UE nu mai puțin de 2.7 mld. EUR. Cu alte cuvinte, am fost contributori neți la Bugetul Comunitar cu ... 800 milioane EUR! Boierie, frate. Anul acesta, dacă se îndeplinesc forțările cu care s-au bătut cu cărămida-n piept politicienii care-au fost sunt și vor fi perpetuu la putere, tot suntem cu cel puțin 100 milioane de EUR pe minus. De ce?
Banii de fonduri europene niciodată nu ne-au fost dați pentru a fi atrași, ci doar pentru a se face paradă cu ei. La București s-a ascultat permanent comanda UE de atragere a fondurilor cu frâna de mână trasă. Așa au apărut reglementări aberante conform cărora, decât să apelezi la fondurile europene mai bine mergeai la cerșit.
Iată motivul pentru care niciodată nu ne-am putut dezvolta în adevăratul sens al cuvântului ci întotdeauna atât cât ne-au spus ei și, mai ales, CUM ne-au spus ei. Așa zisa bunăstare a României este una falsă, bazată exclusiv pe creșterea gradului de îndatorare în vederea impulsionării consumului de mărfuri din import. Dacă vreți, e cumva similar anilor 90 când diverse state ne dădeau credite ca să cumpărăm produse de la ele. Diferența e că acum nu-ți mai dau credi, ci te pun să te împrumuți pe piețele internaționale.
Desi imi place de multe ori ce scrieti, nu sunteti o sursa de incredere. Si nici nu publicati comentariile care nu va convin. Document oficial cu fluxurile de bani europeni este aici https://mfinante.gov.ro/documents/35673/920747/BFN_2024_03_31.pdf/a0d6fd3e-9592-8d42-da74-36c4a0f1fb9b?version=1.0&t=1713473011998&previewFileIndex=1. In articolul de pe Trenduri: https://trenduri.blogspot.com/2025/05/romania-in-ue-adevarul.html spuneti ca nu am fi primit 92 de miliarde ci ca ar fi fost doar alocati. Documentul oficial de pe situl ministerului spune clar ca sunt bani pRIMITI. Ar fi frumos cand mai dati cifre sa ne dati si sursele. Altfel, eu personal incet dar sigur, imi pierd increderea in ceea ce scrieti.
RăspundețiȘtergereAi înțeles cifrele din acele situații?
ȘtergereHaideti, ca nu-i mare lucru! Problema e alta, zic eu. Din suma pe care a primit-o Romania, doar jumate a venit la stat, restul s-a dus in proiectele privatilor. Din ce a primit statul daca se scad: contributia la bugetul UE, ajutor Ucraina, ajutor Moldova, vaccinuri covid aruncate sau donate, rachete si alte arme cumparate fortat ajungem pe 0
Ștergere