Front update - 12.07.2023

O să încep cu o chestiune hazlie: pe frontul din Zaporoja câțiva soldați ruși au reușit să captureze un Bradley intact, utilizând o sigură grenadă. Doar una și gata! Bune tancuri!

Din categoria întâmplărilor ciudate, avem un atac masiv al UAV-urilor rusești, sprijinite de mai multe avioane de vânătoare, asupra Insulei Șerpilor, la doar o zi după ce Zelenskyi o vizitase. Nu este foarte clar dacă rușii au urmărit dezactivarea unor echipamente militare sau au atacat pur și simplu simbolic. 

Ieri rușii au reușit să respingă două atacuri asupra Robotîne, provocând din nou daune semnificative AFU. Suplimentar au mai distrus și un depozit de arme&muniții din aceeași regiune. Suntem de 40 de zile în „contraofensiva masivă a Ucrainei, în care Leopardurile vor zbura spre Crimeea” și nu vedem decât un joc de glezne în jurul unui sat amărât. 

În Regiunea Harkov, armata rusă a reușit să spargă frontul de apărare al ucrainenilor la Liman Perșii, iar acum supun Kupiansk-ul unui foc continuu de artilerie. E remarcabil că, după ce au spart frontul la Torske, acum atacă în zona de nord, dând șah la Kupiansk. 

După cum puteți remarca, atacurile rușilor sunt secvențiale și extrem de imprevizibile. Abia apuci să te concentrezi pe o zonă, că-ți vin instantaneu informații din cu totul altă regiune. Extrem de interesant!

Un produs Blogger.