Front update - 20.06.2023

Front update - 23.06.2023

După masacrul de la Peatîhatki, rușii au preluat 100% controlul asupra satului, reîntregind linia defensivă Kamenske-Lobkove-Peatîhatki. De asemenea, așa cum am anunțat și ieri, respingerea atacului ucrainean din zona Novodonețke este unul practic parafat pe moment.

Orihiv, orașul rusesc ocupat de ucraineni a fost ținta unui raid aerian menit „a rări” militarii și echipamentele deplasate de ucraineni în zonă. Pe timpul nopţii rușii au atacat teritoriul Ucrainei prin intermediul rachetelor și a dronelor sinucigașe.

În Lvov, zonă de tranzit și stocare a echipamentelor militare occidentale, au fost lovite elemente făcând parte din infrastructura critică a Ucrainei. Un incendiu masiv izbucnit acolo sugerează lovirea unui depozit de armament și combustibil. Loviturile au fost efectuate cu drone Geran.

În Zaporoja au fost lovite unități agro-zootehnice utilizate pentru aprovizionarea armatei ucrainene.

Odesa și Herson au fost lovite cu rachete Kalibr lansate din Marea Caspică și din Marea Neagră. Din nou, țintele preferate au fot elementele infrastructurii critice militare, raportându-se eliminarea mai multor comandamente și a depozitelor de arme şi muniție.

Surse ucrainene vorbesc despre necesitatea unui efort financiar occidental de minim 30 miliarde de EUR pentru înlocuirea echipamentelor distruse în zonele de tranzit întrucât începe să se simtă penuria de arme la nivelul frontului. De altfel, acuzația care se repetă între soldații ucraineni capturați este aceea că sunt trimiși pe câmpul de luptă la sacrificiu, neechipați și fără muniție suficientă.

Având în vedere modul în care dronele circulă libere prin spațiul aerian ucrainean, este limpede că țara este absolut lipsită de antiaeriană. De altfel, Putin a spus că rușii au eliminat apărarea aeriană a Kievului(Patriot & Iris) și că la ora actuală pot da jos orice clădire de acolo, dar nu e în interesul Rusiei să facă asta.
Un produs Blogger.