Front update(&Flash) 01.06.2023


* Ieri seară Rusia și-a ridicat în premieră în aer toate navele de culegere de informații. Nu este foarte clar care a fost acțiunea concretă și cărui scop a servit deoarece nu s-au văzut mișcări din partea Rusiei până în acest moment;

* Ucraina a continuat seria atacurilor teroriste, trecând cu bombardamentele în forță asupra zonelor civile. Șebekino, localitate aflată aproape de graniță, e ținta atacurilor. De fapt strategia ucrainenilor e cât se poate de limpede: vor să-i forțeze pe ruși să trimită trupe din Donbas în această zonă pentru a ușura din sarcina prezumtivului contraatac. S-ar putea să aibă o surpriză în câteva zile.

Fac o precizare: Mai fac câte unii pe naivii atrăgându-mi atenția că eu consider atacurile rușilor asupra localităților ucrainene denazificare în timp ce atacurile ucrainenilor acte teroriste. Ca să fie clar pentru toată lumea: atacul asupra unor obiective militare este perfect justificat într-un război, în schimb atacul asupra civililor este act de terorism. Ucrainenii n-au de ce să tragă în civili. Aceștia sunt nevinovați. Dacă sunt bărbați să se lupte cu armata, să atace obiectivele militare s.a.m.d. 

* Începe să scârțâie rău situația pentru SUA în Golf. Emiratele Arabe Unite au renunțat la programul de patrulare denumit „Forțele Maritime Combinate”. În acest program SUA, alături de alte 34 de națiuni, patrulau în Golful Persic, în principal pentru a descuraja Iranul. Mișcarea Emiratelor Arabe Unite e un șut în fund dat direct SUA și o normalizare a relațiilor cu Iranul. 

Mai mult, ca să fie treaba treabă, Emiratele Arabe Unite, Oman, Arabia saudită și Iranul au discuții avansate legate de crearea unei forțe navale comune. Astfel, echilibrul din Golful Persic se schimbă radical și, practic, peste noapte!

* Ca să fie treburile și mai neclare pentru SUA, China tocmai ce a făcut un gest extrem de provocator: ministrul chinez al apărării, Li Shangfu a refuzat o întâlnire solicitată de omologul său american, Lloyd Austin. Practic mișcarea închide orice linie de discuție între SUA și China, iar aceasta este deja o problemă majoră de securitate internațională. 

* Și în final să vă mai spun o chestiune. SUA încearcă să seducă ... Rusia. Citiți mai jos întreaga poveste.

Pe la începutul Operațiunii Speciale din Ucraina, o grămadă de personalități publice din spațiul rus s-au detonat zgomotos spunând că ei nu pot să stea într-o țară care atacă fără justificare o altă țară „neajutorată”. Și, cum nu mai puteau cu Rusia, marea majoritate a acestor pacifiști au șters-o în țara model de pacifism ... Israel. În ultima perioadă mulți dintre „nemulțumiții” începutului Operațiunii Speciale s-au reîntors în Rusia, căutând să-și reia îndeletnicirile de „influencing”. Doar că rușii, dată fiind dubla lor cetățenia - i-au obligat să se înregistreze ca agenți străini. Și uite-așa, pe o puzderie de canale de comunicare deschise de aceștia apar tot felul de comentarii dubios de blânde. Dar, conform legii, trebuie să menționeze că „Acest articol aparține agentului străin X ...” . Ce se scrie mesajele lor? În principal că ar fi o neînțelegere, că americanii nu vor să tensioneze situația, ba, mai mult, ar vrea chiar să facă niște concesii și că, până la urmă, nici măcar nu e război ci se delimitează niște zone comerciale. Serios, micuților? Ce chestie! Ah, aproape că-mi dau lacrimile!

Un produs Blogger.