Front update 29.05.2023

Noapte grea pentru ucraineni. Rușii au bombardat tot ce mișcă de la est la vest. În Portul Odesa au fost distruse ceva facilități de stocare. De asemenea, în Nikolaiev a fost distrusă o bază militară. În Jitomir a avut loc o explozie extrem de puternică, declanșând un cutremur de suprafață. Este foarte posibil ca acolo rușii să fi lovit un mega-depozit de armament. Alte bombardamente s-au consemnat la Poltava, Cernihiv, Sumi s.a.

Țintele cele mai importante ale  bombardierelor strategice rusești au fost însă în regiunea Kiev unde sunt confirmări neoficiale ale unor distrugeri de bunkere, posibil centre de comandă ale armatei ucrainene. Autoritățile de la Kiev susțin că au dat jos tot de pe cer, dar, după cum bine știm, asta a fost condiția livrării bateriilor Patriot. Ucrainenii pur și simplu nu au voie să spună că a căzut vreo bombă la sol în aria în care se flă Patriot. Asta chiar dacă Kievul e șters de pe fața pământului.  De altfel, s-a văzut limpede virulența cu care SBU i-a identificat și arestat pe cei care au făcut publice imaginile cu distrugerea sistemului Patriot. Ceea ce e interesant e că, în ciuda faptului că bateriile Patriot sunt nefuncționale, Kievul raportează că dă jos chiar și ce nu ajunge până acolo. Însă e de-a dreptul hilar că raportează morți ca efect al bombardamentelor: cică aceia sunt uciși de resturile de bombe sau drone date jos de antiaeriană.

Încă un incident interesant. Dacă într-o relatare trecută v-am spus despre revoltele din cadrul armatei, acum avem de-a face cu revolte ale populației. S-a viralizat un filmuleț în care mai mulți tineri îl bat pe un recrutor care venise să-i ia în armată. Eșecul Artemovsk-ului începe să se vadă și la nivelul populației.

Un produs Blogger.