Tancuri şi armament de ultimă generaţie în Ucraina


Tancurile franțuzești AMX-10 RC deja au sosit în Ucraina. Cel mai probabil sunt trimise direct pe front în zona Donbas. Temperaturile joase au înghețat noroaiele Donbasului astfel încât vehiculele pe care le vedeți vor ajuta teribil în linia frontului.
După tancuri, Ucraina a primit și arme de ultimă generație. De exemplu, au din belșug proiectile smart antitanc marca Bonus, dezvoltate de BOFOS/Nexter. Proiectilul are calibrul de 155 mm, 45 kg total și un sistem excepțional de penetrare a blindajului prin intermediul a două submuniții antitanc cu dirijare complet autonomă, care dispun de senzori IR și radar laser. De ce sunt smart? Pur și simplu tragi cu ele, iar detectarea ținelor se face automat pe o suprafață de 32 000 mp. Odată ținta descoperită, atacul se exeecută asupra părţii superioare a vehicului(tanc) care de obicei este mai slabă. Totul complet autonom, fără altă intervenție din partea vreunui operator.
De ce sosesc toate aceste vârfuri de gamă în Ucraina și cine le va opera(de fapt le operează deja) o să vă spun mâine. Al Treilea Război Mondial a început!
Un produs Blogger.