Intrăm şi noi în era supravegherii în masă

Tot mă acuză lumea că dau știri nasoale seara, de parcă acest canal ar fi unul pentru copii(e vorba de Telegram, de unde e preluat mesajul). Hai să vă povestesc despre cadoul pe care ni l-au făcut pe sfârșit de ani trădătorii de la conducere, în frunte cu Plăvanul. Au hotărât ei - sub înaltul patronaj ieuropian(sic!) - că trebuie să ne transforme în oi pe drumurile publice. Ca idee, justificând acțiunea prin necesitatea reducerii numărului de accidente rutiere, vor înțesa țara de camere de supraveghere care vor monitoriza tot: viteza, distanța între vehicule, persoana care conduce și chiar, țineți-vă bine!, comportamentul agresiv în trafic(asta în ciuda faptului că nu există o definiție a comportamentului agresiv). 

De fapt toată operațiunea - sponsorizată de aceeași UE care refuză să ne elibereze bani pentru autostrăzi - este un sistem de supraveghere în toată regula, introdus pe ușa din dos. Asta deoarece toate datele colectate vor fi stocate, analizate și categorisite de aligoritmi AI și făcute apoi numai bune de utilizat când va fi cazul. E extraordinar de interesant cum se aplică GDPR-ul în cazul acestei intruziuni grosolane în viața noastră privata: prin intermediul unui anunț pe site-ul CNAIR. Frumos, nu-i așa?

Cine are de câștigat de pe spatele nostru? Pe scurt iată:

- cei care vor vinde sistemul și vor asigura mentenanța(în mod evident vreo companie europeană, că doar banii dați de UE nu trebuie să rămână la noi);

- statul care se va trezi cu buzunarele doldora de bani(imaginați-vă că la un drum lung, dacă nu ești atent, poți să dai în 10-20 de radare. Dacă ți se dă doar un punct de amendă, te poți trezi cu vreo 3000 de lei amenzi la un singur drum! Cool, nu-i așa?

- diverși șmecheri care vor tot șurubări prin jurul sistemului; ca să nu vorbim despre personalul suplimentar care, deh, va trebui angajat.

Trai neneacă! Să-i mulțumiși Plăvanului, lui Ciucă și Ciolacu, precum și celorlalți mininați parlamentari care-au pus osul pentru o mai bună supraveghere a noastră!


Un produs Blogger.