Realităţi palpabile

O chestie care nu se spune, dar care este o realitate cât se poate de vizibilă: peste 90% din populația planetei e mai degrabă de partea Chinei decât de partea SUA. Ceea ce se întâmplă la Beijing ar trebui să ne facă să conștientizăm că întreaga mascaradă prin care SUA încă mai manipulează organizațiile globale(gen ONU) e pe cale să se sfârșească. 

Economic, Rusia este cea mai mare economie a lumii din punct de vedere al resurselor. De partea cealaltă, China e cea mai mare economie a lumii din punctul de vedere al producției industriale. Politica idioată a SUA nu a făcut altceva decât să unifice acești doi coloși. Asta-i ceea ce s-a întâmplat. Nici mai mult, nici mai puțin.

Îi văd pe foarte mulți că orbesc despre „piața SUA și piața UE”. Cele două piețe sunt mari, dar nu relevante. Și-o să vă explic de ce. Cât timp moneda forte a lumii era dolarul, dolarii aveau valoare, erau marfă de export, astfel încât era justificată piața americană. Puterea sa financiară era însă dublată de cea industrială. De aceea piața sa era relevantă. La fel a fost și cazul UE. Cât timp a fost competitivă, a fost relevantă. Doar că, prin schimbarea paradigmei monetare, cele două „surioare” rămân fără jucăria lor preferată: banul făcut din nimic. Și uite-așa, relevanța li se prăbușește. Iar importanța la fel. 

Priviți lumea așa cum e, nu așa cum vi se spune că ar fi!

Un produs Blogger.