La noi nu se va face aşa ceva!

Pe la începuturile democraturii postdecembriste vorbeam cu mai mulți oameni despre pericolul drogurilor în societatea noastră. „N-ai să vezi așa ceva, băi țâcă, românul e cu țuiculița, cu vinișorul, nu stăm noi să tragem pe nas sau să ne facem  injecții”. Iată-ne acum: nu mai vezi club fără droguri, iar în liceele și școlile românești se prizează la greu. 

„O să se ajungă să fie dați oamenii afară din case din cauza incapacității de plată. Se va ajunge inclusiv la falimente personale” - spuneam la primele falimente răsunătoare din România. Aceiași experți îmi spuneau că „n-o să vezi în România așa ceva că le sar oamenii în cap”. Executările imobiliare au ajuns o formalitate între timp.

„Vor scădea puternic imobiliarele deoarece nu au niciun fundament” - spuneam prin 2007-2008, privind cu un ochi la ceea ce se întâmplă peste Ocean. „Ești nebun, îmi spuneau experții, nu vezi că nu se mai opresc din creștere?”. Și-așa a fost, au crescut până s-au prăbușit, trăgând și România în jos.

Mai pe la începuturile intrării noastre în UE și NATO îi avertizam pe unii că se vor da atacuri puternice asupra familiei, bisericii și a celorlalte valori tradiționale, urmărindu-se introducerea doctrinelor LGBT(mă rog, pe atunci nu se numea așa). Luam ca fundament „profețiile” făcute de Alvin Toffler încă de pe vremea celui de-al „Treilea Val” și modul în care erau programatic implementate în societatea americană. „Bă, tu ești nebun? Nu te gândești că la noi îi ia lumea cu parul?”. Iaca realitatea: care e nebunul?

Ieri am dat o știre cu orașele neutre din România. Unii au crezut că e pamflet, alții că e fake news. Nu e nici una nici alta! Alții, îmi spun pe un ton exasperant că „nu se poate așa ceva în România!”. Și mă disperă deoarece îmi vine să le spun franc: „Ba se poate, băi proștilor!”. Știu că sună jignitor, dar hai să vedem realitatea în față: am pornit cu o țară fără datorii și care era într-o oarecare independență față de principalele forțe ale lumii. E drept, am fost făcuți franjuri de o înțelegere de-a rușilor cu americanii. Dar să nu divagăm: după mai bine de 30 de ani ăsta e parcursul nostru:

  • de la aproape 10 mld. $ de încasat din împrumuturi acordate diverselor țări nealiniate, România a ajuns să aibă datorii guvernamentale care merg spre aproape 60% din PIB!(Petre Roman, cel care a vândut datoriile lui Ceaușescu pe cent-la-dolar trăește acum în Elveția!)
  • dintr-o economie echilibrată între industrie și agricultură am ajuns o economie de consum în care, din nou, agricultura are un procent mult prea mare
  • cea mai mare halcă a economiei autohtone e controlată de puterile străine prin intermediul companiilor-lipitoare. Fostele monopoluri ale statului(bănci, asigurări, tiutun, alcool, etc.) au ajuns monopoluri private;
  • societatea românească e dinamitată din interior, fiind dărâmate programatic valorile tradiționale, acești stâlpi care ne-au ținut împreună de-a lungul timpului;
  • politica românească e externalizată la Bruxelles, iar conducerea militară e dată SUA via NATO. Nicio decizie nu se mai ia la București. Președintele țării e mai puțin valoros decât orice pârlit de ambasador de la București. 
  • Industria militară a fost distrusă din temelii, pentru a se garanta astfel subjugarea țării;
  • ideologiile străine fac legea în România;
  • pădurile românești sunt chelite cu nesimțire de companii străine care fură la drumul mare, neplătind nimic aici. Nici în Ucraina n-au putut să facă jaful pe care-l fac aici;
  • justiția e o anexă a puterii de ocupație. Poți avea oricâtă dreptate că nu ți-o va da nimeni dacă e în contradicție cu vreun interes străin. Suprema sfidare este dată de posibilitatea de ocolire a hotărârilor Curții Constituționale de către un judecător, lege acceptată favorabil de către Curtea Constituțională. Ce altă dovadă de tembelism mai vreți?

Așadar, când aveți toate aceste dovezi, voi îmi spuneți că „nu se va putea face aici așa ceva”???? Ba se va putea, dragii moșului, iar voi vă veți înfunda și mai mult în fotoliu înjurând televizorul și ronțăind cu nesaț niște chipsuri de greier cu aromă de pizza. Scutiți-mă, vă rog, de mofturile ăstea. Le știu, sunt inutile! Mai bine spuneți-mi că răspândesc fake news-uri, că sunt omul rușilor și toate celelalte tâmpenii.

Un produs Blogger.