Accident terifiant în Grecia

Tragedie în Grecia. Un tren de pasageri s-a ciocnit cu un marfar al aceleiași companii feroviare, care circula pe aceeași linie, dar în sens invers. E de neconceput un asemenea accident! Cu atât mai mult cu cât, trenul era burdușit de copii care se întorceau alături de părinți, în urma terminării unei mini-vacanțe.

În urma unei scurte documentări ies la iveală informaţii terifinate! Trenul de pasageri implicat în accident e unul cunoscut cu antecedente. ETR 470, produs de Fiat Ferroviaria a avut probleme încă de când a fost introdus în circulație pe ruta Milano-Elveția în anii 90. Între timp, numeroasele probleme ale trenului l-au calificat drept „cosciug montan”, „toaletă feroviară” etc. printre cei care călătoreau cu el. OK, acum urmează partea cu adevărat interesantă.

Elvețienii au scăpat de ETR 470 în urma numeroaselor scandaluri. Au vrut să-l dea la fier vechi, dar a apărut o compaie interesată să-l cumpere: Ferrovie dello Stato Italiane(FSI). În 2018 FSI a cumpărat 100% din TRAINOSE, operatorul feroviar grec, într-o licitație cu cântec în care a plătit doar ... 45 milioane de EUR!!! După privatizare, pe traseul Salonic-Atena, FSI a adus un „tren de ultimă generație”, conform decarațiilor acestora, marca ... ETR 470! Bănuiți probabil de unde avea FSI trenul. Cunoscătorii au spus încă de la început în declarații publice ceva de genul „stați departe de trenurile acestea”. Și iată nebunia!

Partea și mai interesantă e că la privatizare FSI a „moștenit” și o exceptare de la regulile UE în ceea ce privește despăgubirea pasagerilor, astfel încât acum oamenii se văd și răniți(cei mai fericiți dintre ei) și nedespăgubiți, obligați să-și plătească din propriul buzunar îngrijirea medicală. Capitalism pe pâine, oameni buni!

Un produs Blogger.