Alte știri de front

* Încep să iasă detalii interesante despre atacul din weekend. Rachetele Kalibr nu au lovit direct, ci s-au îndreptat către Nikolaiev, făcând o buclă și atacând Odessa dinspre nord. E extrem de ciudat și nimeni nu înțelege bine care e rostul întregii traiectorii. Posibil ca, în atacul asupra Odessei, dronele Kalibr să fi testat inclusiv antiaeriana din zonele prin care au trecut. Cel puțin până acum acest comportament e un mister;

* Din nou dronele Lancet și-au demonstrat supremația, atacând aeroportul militar din Krivoi Rog(secretizat de Google Maps, dar pe care-l puteți identifica introducând coordonatele 47.887,33.533). Este al doilea atac combinat, în care o dronă lichidează un nou avion ucrainean, de data aceasta MIG-29. E remarcabil că drona a mers mai bine de 80 de kilometri fără a putea fi identificată, făcându-și datoria din plin și cu o precizie demnă de invidiat. De fapt, se bănuiește că drona, după ce a ajuns în apropierea aeroportului, și-a căutat singură ținta, decizând ce anume să atace.  De asemenea, în același atac, o rachetă a fost direcționată către un depozit ucrainean de rachete(posibil Storm Shadow sau Scalp), provocând o pagubă teribilă. De asemenea pista și facilitățile de întreținere au fost distruse într-o proporție de peste 60%.

* Ultima știre vine din China unde se înregistrează o nouă revoluție în domeniul mașinilor de litografiat. Chinezilor le-a venit o nouă idee care le-ar putea aduce saltul la tehnologia de sub 2 nm. Propunerea e una de-a dreptul nebunească întrucât e absolut diferită de abordarea olandezilor de la ASML care produc mașini de litografiat compacte. Așadar, chinezii vor face un accelerator de particule cu o circumferință de 150m., iar în jurul acestuia se instalează mai multe echipamente litografice care utilizează lasere puternice pentru a litografia chipuri sub 2nm. E o tehnologie 100% chinezească, bazată pe un fenomen din fizica cuantică denumite SSMB, fenomen descoperit la Universitatea din Stanford de un cercetător ... chinez. Ideea e că, în loc să producă o mașinărie compactă, chinezii vor produce un întreg centru de producție a circuitelor integrate cu topologii extrem de mici.

Un produs Blogger.