Front update 22.09.2023: Ultima misiune a clovnului

Vizita în SUA a fost un eșec. Unchiul Sam, în spatele declarațiilor de complezență, i-a cam spus târliciului de la Kiev că s-a cam ajuns la fundul sacului. De asemenea, i s-a trântit în față faptul că așa-numita contraofensivă a fost un eșec de proporții și că armata ucraineană e absolut ineficientă în ciuda fluxurilor de arme. De partea cealaltă, târliciul a spus că următoarea concentrare generală va face minuni, dar că ar vrea să aibă un suport mai ferm din partea UE în a aresta ucrainenii buni de luptă și de a-i trimite țintit să-și apere „bastionul civilizației occidentale”. Salvarea vizitei piticului porno a venit de la eternul și fascinantul Trudeau, idiotul util al oricări famntasme propagandistice, gata să susțină orice aberație, inclusiv Ucraina.

Acum vine partea interesantă care ne indică o iarnă extrem de fierbinte. Americanii i-au trasat lui Zelenskyi o ultimă misiune: aceea de a produce daune cât mai mari Rusiei cu ultimele forțe. Americanii nu mai sunt interesați de situația din teren. Zelenskyi trebuie doar să se îngrijească să nu piardă controlul asupra Armatei și să execute lovituri asupra Rusiei, căutând astfel să dea un ultim beneficiu stăpânilor săi occidentali. 

Repetiția generală a avut loc în ultimele zile, cu tentativele de a lovi Crimeea. Acum vreo două zile, un avion ucrainean a zburat la 40m deasupra mării și de-acolo a lansat o rachetă Storm Shadow asupra Crimeei, în timp ce numeroase alte arme zburătoare au încercat să gâtuie antiaeriana rusească. Azi a avut loc un eveniment mult mai spectaculos: ucrainenii au tras opt rachete Storm Shadow/Scalp asupra Crimeei, reușind cu una dintre ele să lovească un centru de comandă al Armatei Ruse. Ideea este că întreaga operațiune a fost supervizată de un avion de spionaj Boeing P8-A Poseidon care s-a tot fâțâit prin România și prin zona sudică a Mării Negre, oferind ucrainenilor corecția și controlul traiectoriei. 

Acest gen de operațiuni îl vom tot vedea repetându-se. Ucrainenii vor primi din ce în ce mai multe arme de acest tip pentru a le folosi înainte de a capitula. Americanii consideră că venirea toamnei și a iernii va îngheța granițele confruntării, astfel încât ucrainenii vor putea să dea lovituri similare sub coordonarea SUA. Ca idee, următorul transport important de arme spre Ucraina vor fi rachetele germane Taurus, care nu mai au nevoie de aviație pentru lansare și care vor fi furnizate cu raza lor maximă de acțiune. Sunt ferm convins că vor urma să fie luate în cătare ținte de pe teritoriul Rusiei, iar occidentalii vor pretinde că nu-i pot ține în frâu pe ucraineni. 

Rămâne de văzut cât timp se va desfășura acest joc de-a prostul și, mai mult, cum va reacționa Rusia în momentul în care va constata că a venit vremea să răstoarne masa de joc.

Un produs Blogger.