Știrile care merită reținute

* Un bombardier B1 al SUA s-a prăbușit în Dakota de Sud în timp ce încerca să aterizeze. Motivul? Cică nu prea era vizibilitate, temperaturile erau foarte joase și, aș adăuga eu, fusese și bolnav când a fost mic. Văzând simptomele, parcă s-ar vorbi despre F-16-urile noastre: ba nu zboară pentru că e prea frig, ba pentru că e prea cald, ba pentru că plouă, ba pentru că e soare. Iar când sunt condițiile ideale nu zboară pentru că le e lene.

* Rușii au reușit ocuparea lacului din Avdiivka și s-au infiltrat în zona centrală a localității. Surse rusești vorbesc de zeci de ucraineni care s-ar fi predat pentru a-și salva pielea. Pe de altă parte, sunt lupte încleștate la Stepove(în nord-vestul Avdiivka). Aici rușii au ocupat o zonă nu foarte ofertantă din punct de vedere strategic și cam sunt la mâna ucrainenilor. Pe moment s-au raportat pierderi de tancuri(vreo două bucăți fumegă de-a lungul liniei ferate) și mai multe trupe. Ceva mai bine stau rușii în direcția Lîman unde înaintează destul de bine.

* ABH Holding - un consorțiu financiar-bancar din Luxembrurg care are acționari mai mulți cetățeni ruși - caută să obțină compensații pentru naționalizarea ilegală de către Ucraina a Sense Bank. Investiția era protejată de o înțelegere bilaterală între Ucraina și Luxemburg, astfel încât acum, cel mai probabil, ucrainenii vor scoate bani și despăgubiri din teșcherea.

* Eșuarea revoluției portocalii din Serbia a făcut ca propaganda engleză s-o ia razna. Mai au puțin și-l consideră pe Vucici responsabil chiar și pentru faptul că englezii sunt bețivi.

* Se pare că se stinge lumina în Estonia deoarece cele două cabluri submarine care asigurau energie electrică din Finlanda au devenit nefuncționale. Știre nu e confirmată momentan, dar dacă e așa înseamnă că estonienii și-au tăiat singuri cablurile. Asta ar fi conclusia logică la care putem ajunge aplicând „raționamentul NATO din timpul sabotării conductelor rusești de gaz”.

* Într-un interviu acordat lui Tucker Carlson, Mark Epstein acuză FBI că i-ar fi omorât fratele(adică pe Jeffrey Epstein). Mai e însă un narativ care spune că Epstein trăiește. Vedem care o fi real.

* În SUA imigranții ilegali au ajuns să primească mai multe ajutoare sociale decât toți cetățenii americani la un loc!

* Pfizer investește 43 miliarde de dolari într-un program de dezvoltare a tratamentelor de cancer deoarece estimează că numărul „turbo-cancerelor” ve exploda. Dacă nici ei nu știu asta...

Un produs Blogger.