Front update 21.12.2022

Ucraina mută cu disperare pe frontul Bahmut-Soledar, trimițându-și absolut toate forțele disponibile acolo. Este probabil decizia Occidentului care se comportă asemeni lui Hitler la Stalingrad în Al Doilea Război Mondial. Totul se desfășoară într-un orizont neguros: cecenii curăță blocurile din Soledar unul câte unul, la fel ca Wagner în Bahmut. Întăririle ucrainene pătrund prin niște zone înguste, care par intenționat lăsate necontrolate de ruși pentru a-i prinde pe ucraineni în ambuscade.

Colonelul american în retragere Richard Black, este însă cât se poate de categoric: „Bătălia este pierdută pentru ucraineni. Rusia câștigă Bahmutul, care se transformă într-o dezvoltare strategică majoră a războiului. Le-aș spune ucrainenilor să fie foarte atenți deoarece dacă vi s-a părut că treburile au mers prost până acum, veți vedea că ceea ce urmează este cu mult peste ce vă puteți imagina. Ucraina a ajuns să piardă între 500 și 700 de bărbați pe zi în Bahmut, mai mult decât pierdea SUA într-o lună în Războiul din Vietnam. Iar Ucraina nu are populația SUA! ”.

O chestie jenantă, care vine de la analiștii propagandiști - luați însă în serios de Ucraina și think tank-urile americane - este cea a epuizării armelor rusești. Conform analiștilor respectivi, Rusia ar fi trebuit să rămână fără rachete acum o lună. Doar că, după data „epuizării rezervelor de arme”, atacurile rusești au devenit și mai feroce. În ceea ce privește producția de rachete, aceasta a atins cea mai mare cadență din istoria Rusiei/URSS. Rachetele recent trimise sunt de producție nouă. Ucraina miza pe „izolarea Rusiei” promisă pompos de americani. Aiurea, rușii, într-o sfidare totală, lasă noile rachete cu etichete ale unor componente din Estonia despre care estonienii nu au habar când au ajuns la ruși și pe ce filieră!

Un produs Blogger.